Candidaţi la titlul de lider în prostituţie profesională


La început de an, apetitul pentru morbid al speciei de TV-omnivori din România a fost realimentat. Există – iată că îngrijorător de mulţi – oameni care înghit orice informaţie. Este sigur că nu avem noi atâţia oameni de certă valoare, câte decese, divorţuri şi amantlâcuri ar putea comenta şi răscomenta pretinsa presă românească.

Recent, Sergiu Nicolaescu s-a dus cu tot corul de bocitoare ipocrite al încălcatelor canoane din ortodoxia iudeocreştină. Foamea de senzaţional a fost astâmpărată câteva zile, dar parcă tot mai trebuia dat ceva de rumegat turmei. Şi fiindcă trebuia, a şi apărut alt mort „celebrizat” pe loc: fratele manelistului Guţă. Cine e (a fost) şi ăsta? Unul, Samir Lingurar, de 43 de ani, din Petroşani. Nu a fost nici artist, nici măcar „hartist” ca frate-său. Singurele lui apariţii în viaţa publică nu au depăşit limitele Petroşaniului. Nici măcar alea nu au fost de anvergură, ci s-au limitat la nişte amărâte ciordeli locale, cât să-şi înalţe omul turnuleţe la vila ridicată, tradiţional, fără autorizaţie.

Sigur că este tragică moartea prematură a oricui. Dar zilnic mor atâţia oameni. Acum ce să facem? Umplem spaţiul informaţiilor de interes public cu toţi? Dacă ar fi fost vorba de Guţă, cu toată greaţa pe care mi-o provoacă acest gen de lălăieli interlope, mai înţelegeam. La urma urmei, are şi el segmentul lui de admiratori: bişniţari, ciorditori, curve, semianalfabeţi care gustă acest gen de lălăială. Şi nu sunt puţini. Aşa că în cazul lui ar fi avut justificare. Dar aşa… Acum a fost frate-său, dar neamul lor e mare. Există pericolul real să fim infestaţi în curând cu alt val de „informaţii de larg interes” legate de cuscri, cumetri, surori, părinţi etc.

Jalnic este că „ştirea” asta a fost dată – şi repetată cu obstinaţie – de posturi care se pretind de ştiri: România TV, Realitatea, B1 TV. Dar şi mai jalnic este că între ele s-a aflat şi Antena 3, un post care se pretinde serios, „cel mai” între posturile de ştiri. Probabil că intenţionează, după ce a devenit lider de audienţă, să devină şi lider de prostituţie profesională. În ritmul ăsta îi mai trebuie puţin şi ajunge şi acolo. De pildă, ar putea să lanseze o anchetă despre vreun posibil fiu nelegitim al „celebrului” Samir Lingurar. Că dacă o fi avut Sergiu Nicolaescu una bucată fiu nelegitim, lingurarii sigur-sigur au „fără număr, fără număr”…

PS – În completarea insectarului cu perle de „profesionalism” media, mai amintesc încă una debitată de o altă fiinţă umanoidă, de astă dată de la Realitatea TV. Nu ştiu cum o cheamă şi nici nu are rost să îmi încarc memoria cu numele oricărei tâmpe. Dar ieri, la ora 19, deschizându-şi emisiunea (pentru care sigur ia mulţi bani), creatura zice: „Ei bine, răspunsurile acestor întrebări le vom adresa invitaţilor noştri”. Exact aşa! Pupezele de la Realitatea adresează invitaţilor nu întrebări, ci direct răspunsurile la aceste întrebări. La urma urmei, e absolut corect! De ce s-ar mai obosi cineva să răspundă unor emisiuni oricum telecomandate?

Dacă ar fi fost vorba despre o singură debitare a gafei cu pricina, mai înţelegeam. Oricum era grav, în condiţiile în care panaramele astea sunt plătite nemeritat de mult. Dar puteam accepta că ar fi un accident. Problema este că ieri individa a recidivat de fapt a nu ştiu câta oară şi tinde, astfel, să facă din exprimarea asta un nou clişeu, numai bun de preluat şi de pupezele care po(pu)lează spaţiul mediatic naţional. Un clişeu din seria folosirii abuzive a adversativului “dar” şi unde e cazul şi, mai ales, unde nu este (aici “campioane” sunt gurnalistele de teren ale Antenelor).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

Balaurul Român

Virtus Romana Rediviva

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Byzantine Alchemy

Words from Eastern Roman Empire

Valea Frumoasei

Expoziţia de artă fotografică „Eşti floare de dor, Basarabie!”

petitie catre vremurile odioase

Just another WordPress.com weblog

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Micael Nicolas's Blog

Simt ,deci înţeleg !

Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

Adevărul trebuie cunoscut,chiar dacă e urât şi imoral !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Stefanteris's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d bloggers like this: