Viorel Stoian: o pierdere cumplită!


Durerea, cu cât e mai profundă, cu atât generează mai multă tăcere. Mai mult nu pot scrie în acest moment. Viorel Stoian, dragul, bunul şi blajinul nostru profesor într-ale vinului nu mai este! Un om atât de mare, atât de complex, nu poate fi cuprins în câteva cuvinte. Mai ales când ele riscă să fie percepute ca unele de circumstanţă, nu de substanţă.

Drept pentru care, vă propunem să păstrăm un moment de reculegere cu postgust cât mai prelungit spre veşnicie în faţa memoriei celui care a fost marele şi frumosul OM Viorel Stoian.

Dumnezeu să-l odihnească!

Cu pioasă recunoştinţă,

Cătălin Galan, Sergiu Nedelea, Cristian Grigore, Bogdan Dumitrescu, Mihai Apolozan, Ştefan Teriş (numai câţiva dintre elevii care sigur îi vor cinsti memoria peste ani)

Image

Advertisements

6 Responses

 1. Nu l-am cunoscut personal dar,acum doi ani, am primit si citit “MAREA CARTE A DEGUSTARII VINURILOR” carte al carei autor unic este si care, mie personal, mi-a fost de mare ajutor. Macar numai pentru atat si nu pot sa nu ma raliez celor care-i poarta un deosebit respect !

  • Da, Adriana, macar atat putem face pentru acest minunat om… Nu pot sa-mi reprim amaraciunea ca prea putine postari am vazut azi prin care sa i se aduca un ultim omagiu. Si cand ma gandesc cati sunt cei care ii datoreaza nu mult, ci enorm profesorului. Daca azi e tacere, ma gandesc cu tristete ce va fi peste o saptamana, peste o luna, peste un an…

   • Peste o saptamana, nu peste o luna sau un an, peste o saptamana zic va fi “UITARE”. Cum “UITARE” sunt toti cei care au realizat ceva-n viata pe care nu au stiut sa si-o traiasca in lumina reflectoarelor ! Discret a trait, discret a plecat si discret va ramane in memoria celor pentru care a insemnat ceva!

 2. In aceste clipe e greu sa spui tot ce simti. Nu poti întelege cum a plecat atât de repede… A daruit enorm, dar ar mai fi avut atâtea de dat… Cercetare, îndrumarea productiei de la nivel înalt, învatamânt superior- în toate o personalitate de netagaduit, care a marcat domeniul enologiei si viticulturii noastre, totodata un om de o vasta cultura si talente deosebite, cu abilitatea de a întelege interlocutorii si de a atenua dificultatile vietii.
  Va ramâne în amintirea noastra si a generatiilor viitoare.
  Daca sunt persoane care vorbesc de uitare trebuie sa spun ca ea nu poate veni de la cei ce înteleg cu adevarat ce a realizat domnul Stoian, ci de la persoane care oricum nu conteaza pentru sectorul viti-vinicol românesc.

 3. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 4. Se apropiau concursurile de cel mai bun specialist în horti-viticultură.În anul meu eram cinci băieţi şi vre-o 32 de fete. Câteva dintre fete rupeau cartea, erau tocilare de meserie şi ţineau cu dinţii de primele locuri. Eu eram tot printre premianţi şi diriginta, doamna Epuran Doina, profesoară de Floricultură, legumicultură şi arhitectură peisageră, mă întreba cum fac de mă descurc, ştiind că de câteva ori pe săptîmână mergeam la Voinţa Târgu Jiu secţia box unde aveam câte trei ore de antrenament.
  Vine domnul director profesor de Viticultură şi Vinificaţie la oră şi zice să scoatem câte o coală albă de hârtie că dăm lucrare de calificare pentru concursul cel mai bun specialist din horti-viticultură.
  Lucrarea ne-a luat prin surprindere. Trebuia toată materia revăzută şi noi eram uluiţi că nu ne anuţase nimenea să pregătim materia.
  Am fost singurul care am luat zece. Ni s-a pus printre altele o întrebare de aplicarea unor tratamente la vin şi la must, colegele, colegii, aplicând sute de mililitri la hectolitru, încât domnul Stoian Viorel care era aşezat pe-o bancă, aizbucnit::
  Vă dau dracu de tute, o să omorâţi şi vinul şi oamenii!
  Era o mare plăcere să asişti la cursurile domniei sale!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

Balaurul Român

Virtus Romana Rediviva

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Byzantine Alchemy

Words from Eastern Roman Empire

Valea Frumoasei

Expoziţia de artă fotografică „Eşti floare de dor, Basarabie!”

petitie catre vremurile odioase

Just another WordPress.com weblog

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Micael Nicolas's Blog

Simt ,deci înţeleg !

Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

Adevărul trebuie cunoscut,chiar dacă e urât şi imoral !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Stefanteris's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d bloggers like this: