Opinci şi o bucăţică de “Ardeal” pentru oficialii maghiari obraznici


Opt membri ai organizaţiei Noua Dreaptă au protestat astăzi în faţa Consulatului General al Ungariei din Piaţa Unirii 23, din Cluj-Napoca, împotriva intenţiei UDMR de a modifica articolul 1 din Constituţie, împotriva declaraţiilor jignitoare ale ambasadorului Ungariei privind susţinerea înfiinţării unui pretins Ţinut Secuiesc, precum şi împotriva autorităţilor de la Budapesta, care incită la violenţă prin arborarea steagului Ţinutului Secuiesc pe clădirile publice din România.

Participanţii la protest s-au adunat luni, în jurul orei 11.00, în faţa Consulatului General al Ungariei, având steaguri tricolore şi un banner pe care scria “Împotriva separatismului maghiar / Pentru unitate naţională”. Protestul a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca până la ora 12.00.

Protest în faţa Consulatului Ungariei

Protest în faţa Consulatului Ungariei

În timp ce consulul Szilágyi Mátyás, a spălat putina pe şest, responsabilul pentru propagandă al organizaţiei Noua Dreaptă, Codrin Goia, a declarat că a adus un pachet pentru diplomatul fugar, constând în opinci, o chiflă şi un pateu “Ardealul”. Nefiind acasă “adrisantul”, pachetul i-a fost lăsat la poartă, pe trepte.

Cetăţenii care au venit la Consulatul maghiar din Cluj-Napoca să îşi rezolve problemele în acest interval de timp, au găsit uşa închisă şi pe consul  plecat. Ei au declarat că sunt supăraţi că reprezentantul Ungariei de la Cluj-Napoca se poartă ca un laş şi nu respectă programul de lucru.

Conserva de pate e singurul "Ardeal" pe care românii îl pot împărţi cu minorităţile

Conserva de pate e singurul “Ardeal” pe care românii îl pot împărţi cu minorităţile

“Protestăm faţă de intenţia UDMR de a modifica sintagma stat naţional din articolul 1 al Constituţiei şi faţă de declaraţiile jignitoare ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti, de susţinere a înfiinţării Ţinutului Secuiesc. Am adus pentru consul un pateu «Ardealul», singurul Ardeal pe care îl împărţim cu oricine altcineva pentru că pământul ţării noastre nu îl dăm nimănui. Respingem orice idee de autonomie pe criterii etnice şi orice declaraţii de separatism. Am adus şi o opincă prin care reamintim că în 1919 Armata Română a eliberat Budapesta. Vrem un pic de respect şi nu mai dorim declaraţii iresponsabile din partea oficialităţilor ungare”, a spus Goia. Episodul din 1919, citat în context, se referă la momentul când Armata Română a eliberat în acel an Budapesta de instigatorii sovietici, iar un ostaş român a atârnat o opincă de Parlamentul Ungariei.

Protestul a fost un răspuns din partea societăţii civile din România la declaraţia iresponsabilă a Secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt, care acum o săptămână afirma că maghiarii din Transilvania ar fi supuşi unei agresiuni de către statul român şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc. Impertinenţa oficialului maghiar a fost afişată şi de Oskar Fuzes, ambasadorul Ungariei la Bucureşti şi rezident al spionajului maghiar în ţara noastră. Ulterior, când scandalul a luat amploare, ungurii nu au renunţat la tupeu, Viktor Orban şi alţi demnitari maghari pretinzând să trateze cu România rezolvarea confictului creat de ei prin agresiune şi imixtiune nepermisă în afacerile interne ale României.

Sursa info: Mediafax

Sursa foto: Ziua de Cluj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

Balaurul Român

Virtus Romana Rediviva

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Byzantine Alchemy

Words from Eastern Roman Empire

Valea Frumoasei

Expoziţia de artă fotografică „Eşti floare de dor, Basarabie!”

petitie catre vremurile odioase

Just another WordPress.com weblog

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Micael Nicolas's Blog

Simt ,deci înţeleg !

Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

Adevărul trebuie cunoscut,chiar dacă e urât şi imoral !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Stefanteris's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d bloggers like this: