Obama şi Merkel s-au înscris în USL


Asta e concluzia care reiese din analiza la rece a ultimului discurs al celui dintâi dintre strategii noştri de bodegă. Evident, e vorba despre Traian Băsescu.

Ipochimenul nu s-a putut abţine să nu deschidă gura sâmbătă, chit că este interzis prin lege să mai faci propagandă electorală cu o zi înainte de vot. Şi, dacă tot a deschis gura, a făcut singurul lucru pe care îl ştie şi îl poate face curul pe care îl poartă pe umeri: a băsit!

Dar de data asta a băsit atât de puturos încât s-au ofilit şi brazii din jurul lui.

I-auzi lume ce poate debita un matelot eşuat la Cotroceni, un ins cu pretenţii de om politic (cică întâiul în stat)…

Bref, zis-a strategul de bodegă portuară: “De 7 luni avem la putere lideri politici care atacă permanent UE şi liderii Uniunii. De şapte luni avem lideri politici care atacă permanent parteneriatul cu SUA şi cu Departamentul de Stat al SUA. Ziua de mâine (adică de azi – n.r.) este decisivă. Românii ne vor arăta dacă rămânem în zona gri, acolo unde politicienii aflaţi la putere susţin că trebuie să fim mai aproape de Rusia şi China, sau ne continuăm drumul consolidat spre Bruxelles şi spre parteneriatul cu America. Acesta este votul pe care îl veţi da mâine”.

Câteva consideraţii exprimate punctual, în ordinea debitării aberaţiilor prezidentiale:

  • Nici unul dintre liderii USL nu a făcut nici în acest an, nici anterior, nici un fel de remarcă negativă, nu au exercitat nici un fel de atac la adresa UE. Eu unul nu ştiu, deşi am urmărit atent evenimentele, ca redactor şef al unui săptămânal politic.
  • Liderii USL nu au atacat liderii UE, la grămadă. Au ripostat absolut justificat faţă de ingerinţa nepermisă a unora dintre lideri ai UE în exprimarea democratică a voinţei populare cu ocazia Referendumului din vară. Ceea ce nu e totuna!
  • Liderii USL nu au atacat niciodată parteneriatul cu SUA. Cât despre un aşa zis “parteneriat cu Departamentul de Stat (recte guvernul – n.r.) SUA”, tot aşa, din câte ştiu eu, nici nu există aşa ceva. O avea Băsescu parteneriatul lui personal…
  • Politicienii aflaţi la putere nu au susţinut niciodată că trebuie să fim mai aproape de Rusia şi de China din punct de vedere politic. Au fost exprimate doar intenţii de exploatare a imensului potenţial economic al celor două mari pieţe. Apropierea economică nu o implică automat pe cea politică.
  • De altfel, însuşi Obama, Marele Licurici, a declarat recent că SUA trebuie să îşi reorienteze eforturile către China. Iar Frau Fuhrer Merkel, încă de la începutul mandatului său, a reluat apropierea faţă de Rusia. Adică reia politica Germaniei din imediata apropiere a celui de-al doilea război mondial. Şi atunci, ca şi acum, nu au contat aspiraţiile statelor zise mici (Polonia, România, Cehoslovacia ş.a.) ci doar voinţa şi interesele lor, ale Germaniei şi Rusiei. Să înţelegem, în logica recent băsită la Predeal, că Obama şi Merkel s-au înscris în USL? Păi altceva nu ai ce să înţelegi…
  • În rest, ultima fâsâială cu duhoare de ameninţare trasă de Băsescu la Predeal a fost cu delimitarea tranşantă între cele două direcţii: vedeţi cum votaţi, în ce direcţie duceţi România. Sau spre Rusia – China (aici e altă bălmojeală de repetent într-ale geostrategiei politice, că cele două puteri oricum nu se au bine), sau ne continuăm drumul consolidat spre Bruxelles şi spre parteneriatul cu America.

Uite aici iar mă apucă dracii. Cum adică să “ne continuăm drumul spre Bruxelles şi spre parteneriatul cu America”. Măi handicapatule, asta îmi spui tu după opt ani de când poluezi atmosfera politică românească? Că încă nu am ajuns acolo? Eu credeam, adică te credeam, când îmi debitai că suntem în UE, dacă tot ne-au cumpărat activele economiei la bucată şi cu toptanul, ori că suntem parteneri déjà cu SUA, dacă tot au baze militare la noi. Sau suntem acolo numai când te doare pe tine, sau ai ajuns numai tu înaintea noastră, sau ce?

Şi acum îmi ceri votul aşa cum îţi trebuie ţie şi găştii tale? Hai sictir, că eu am treabă să fac rost de câţiva lei să ajung până mâine! Marş afară, javră ordinară!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

cuvinte23

intr-o lume îmbâcsită de material o mai fi loc pentru vis?

Balaurul Român

Virtus Romana Rediviva

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Byzantine Alchemy

Words from Eastern Roman Empire

Valea Frumoasei

Expoziţia de artă fotografică „Eşti floare de dor, Basarabie!”

petitie catre vremurile odioase

Just another WordPress.com weblog

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Adrian Mangu

blogger civic și literar

Micael Nicolas's Blog

Simt ,deci înţeleg !

Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

Adevărul trebuie cunoscut,chiar dacă e urât şi imoral !

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Stefanteris's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d bloggers like this: